• English
  • Deutsch

O NAMA

POTVRDA KVALITETE

Na temelju rezultata poslovanja i broju zaposlenih, analitička kuća Bisnode, najveći partner bonitetne kuće Dun & Bradstreet, uvrstila je Odvjetnički ured ZORIČIĆ među najbolje poslovne subjekte u Republici Hrvatskoj kojima je dopušteno koristiti
certifikate poslovne izvrsnosti.

Ured ZORIČIĆ surađuje s brojnim odvjetničkim uredima u Hrvatskoj s ciljem optimizacije pružanja odvjetničkih usluga, ubrzavanja postupaka uz minimalizaciju troškova.

Primanje stranaka, osobno i on-line savjetovanje, Odvjetnički ured ZORIČIĆ obavlja po prethodnom dogovoru, a korespondira sa strankama i na engleskom i njemačkom jeziku.

Odvjetnički ured ZORIČIĆ utemeljila je 1. 2. 1992. odvjetnica Dijana Zoričić u vrijeme stvaranja suvremene države Hrvatske i nastajanja samostalnog hrvatskog gospodarstva. Ove su okolnosti utjecale na razvoj ureda i odvjetničkih usluga koje se od osnivanja ureda baziraju na pružanju usluga savjetovanja i zastupanja trgovačkih društava, obrtnika, samostalnih djelatnika i udruga, kao i fizičkih osoba koje trebaju usluge sastava različitih ugovora, uređenja vlasničkih odnosa na nekretninama, investicijskog savjetovanja, optimizacije i naplate potraživanja.

Rad Odvjetničkog ureda ZORIČIĆ temelji se na suradnji odvjetnice Zoričić s vježbenicima, studentima, administrativnim osobljem, prevoditeljima i inženjerima različitih struka. Svi zaposlenici i suradnici posluju primjenjujući najviše etičke i stručne standarde utkane u tridesetogodišnju tradiciju ureda.

Odvjetnica Dijana Zoričić

Odvjetnica Dijana Zoričić, ranije Vranković, rođena 1965., studirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 1983. do 1988. gdje je diplomirala na katedri Međunarodnog prava. Tijekom studija 1987. godine sudjelovala je na natjecanju iz Međunarodnog prava „Professor B.M. Telders International Law Moot Court Competition” kao dio tima koji je osvojio 5. mjesto u jakoj međunarodnoj konkurenciji, a iste je godine primila i rektorovu nagradu. Pravosudni ispit odvjetnica Zoričić položila je 1990., a u veljači 1992. osnovala je samostalni odvjetnički ured. Dio stalnog usavršavanja odvjetnice Zoričić je i edukacija „Hospitationsprogram” 1998. u organizaciji Bundesrechtsanwalts-kammer, Deutsche Stiftung für Internationale rechtsliche Zusammenarbeit e.V. i Deutscher AnwaltVerein u Bonnu, te je obavljala praksu u Frankfurtu na Majni u odvjetničkoj kancelariji Haarmann Hemmelrath i partneri. Od tada do danas je odvjetnica Zoričić uvrštena na popis odvjetnika koji vodi Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Zagrebu.

Inicijativa za udruživanje hrvatskih poduzetnica koju je odvjetnica Zoričić prva u Hrvatskoj pokrenula još 1991. godine u udruzi menadžera CROMA, rezultirala je osnivanjem prve Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG 1995. godine. Odvjetnica Zoričić bila je osnivač i dugogodišnja predsjednica Izvršnog odbora, a i danas je članica KRUG-a. Veza s poduzetništvom za odvjetnicu Zoričić znači aktivno sudjelovanje u poduzetničkim aktivnostima. Tako je danas aktivna članica poslovne mreže BNI Business Network International i Women in Adria.

Tijekom odvjetničke prakse odvjetnica Zoričić usavršavala se i obavljala poslove u području osnivanja trgovačkih društava, stečajnog i likvidacijskog prava, investicijskih projekata, optimizacije naplate potraživanja, leasinga, javne nabave, zemljišnoknjižnog uređenja vlasništva nekretnina, povrata oduzete imovine, zaštite intelektualnog vlasništva, zaštite podataka, izrade i provedbe projekata financiranih iz sredstava Europske unije, a nositeljica je i certifikata za voditeljicu izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Odvjetništvo je za odvjetnicu Zoričić poziv koji već desetljećima obavlja s nesmanjenom strašću i u uredu okuplja jednako tako predane suradnike. Svim strankama odvjetnica pristupa individualno, u prvom redu radi definiranja stvarnih ciljeva i potreba stranaka, a zatim i radi optimizacije pružanja odvjetničkih usluga, uz naglasak na provedbu postupka medijacije.

Copyright © 2020 Odvjetnički ured Dijana Zoričić | Design by: Stefani Bujanović | Developed by: Aldin Džinović

Dijana Zoričić